Educatief

EDUCATIEF

De mens centraal

 

M'n leven lang al ben ik gedreven geweest om te delen wat ik gekregen heb, en krijg, aan kennis, vaardigheden, inspiratie. Het zijn mooie cadeaus en met passie enthousiasmeer ik anderen. Enthousiasmeren zou een samensmelting kunnen zijn van 'enthousiasme' en 'meer'. Daarbij vind ik het belangrijk, ook in mijn job als leraar, om de mens centraal te zetten in het proces van educatie. Kind of volwassene respecteer ik in de eerste plaats en de leerstof is slechts het hulpmiddel om tot ontwikkeling te komen. In mijn aanpak zijn kennis en vaardigheden altijd het tweede doel. Voorop en centraal staat de mens. Daarom stem ik in mijn werk steeds de leerstof af op de persoon die wil leren. Hieronder kan u snuffelen in enkele mogelijkheden, programma's met betrekking tot het leren van vaardigheden met muzikale insteek.

VRIJ OP IN TE SCHRIJVEN

KOOR X

Koor X is geen klassiek koor. Het is een avontuurlijk gebeuren waarin we via het zingen en sterk onderbouwde opwarmingsactiviteiten de ontdekkingstocht naar onszelf aangaan. We zingen liederen die enthousiasmeren, verbinden, ontroeren. We werken aan zangtechniek en muzikaliteit en aan verbondenheid en bewustzijnsgroei. In die zin komt in Koor X het artistieke, educatieve en coachende samen.  Iedereen is welkom.


DOELGROEP

Iedereen, geen voorkennis vereist.

DUUR

Tweewekelijkse repetities op donderdag van 19.30u tot 21.30u

LOCATIE

Het Poorthuis, Baron Ruzettelaan 435, Brugge

OP AANVRAAG

MUZIKALE MASSAGE

Deze ontspannende workshop laat je terugkeren naar stille verbondenheid met jezelf. Aan de hand van enkele ontspanningstechnieken komen we tot rust. Daarna gaan we elkaar verwennen met kleine geluidjes. Zorgvuldig geleide oefeningen geven je de gelegenheid om te genieten van de bijzondere eigenschappen van geluid en de effecten ervan op je lichaam.

Ideaal als teambuilding, studiedag, avondworkshop, verdiepend groepsmoment, pure ontspanning.


DOELGROEP

geschikt voor iedereen - geen muzikale voorkennis vereist

DUUR

60 - 90 minuten

MUZIKALE TEAMBUILDING

Spelen met muziekinstrumenten, ook al heb je nooit muziek geleerd? Het kan, en wel in allerlei spelvormen die gericht zijn op communicatie. Zo benader je elkaar veilig en speels en kunnen allerlei interessante thema's aan bod komen, zoals: menselijke verhoudingen, frustratie, motivatie, afhankelijkheid, superioriteit en ga zo maar door... Deze workshop of studiedag is ideaal als creatieve teambuilding in jouw organisatie!


DOELGROEP

leerkrachtenteams, bedrijfsteams

DUUR

een halve of een volledige dag

GEÏNTEGREERDE MUZISCHE VORMING IN DE BASISSCHOOL

Hoe pak je het aan, als leerkracht(enteam) in de basisschool, geïntegreerd werken met muziek, dans, drama, beeld, media, woord? Als ervaren docent aan de lerarenopleiding lager onderwijs legt Jozef Sercu zijn kennis en vaardigheden in de schaal om u inzicht en praktische handvatten te geven om muzisch te werken in de klas, conform de leerplannen en richtlijnen van de onderwijsinspectie. Geen theoretische lezing maar onderbouwde opdrachten en activiteiten.


DOELGROEP

leerkrachten

DUUR

aanpasbaar, minimaal 120 minuten

VERBINDEND ZINGEN

Zing je graag? Zing je niet graag? In beide gevallen zal je het genot van zingen ervaren! Zingen is goed voor het bloed en voor het gemoed. De jarenlange ervaring met het begeleiden van groepen naar het zingen toe zal ervoor zorgen dat je in deze workshop snel het vertrouwen krijgt in je eigen stem en connectie maakt met je eigen lichaam en met andere zangers. Zingen gaat immers niet enkel om zingen. Het gaat vooral om verbondenheid!


DOELGROEP

leerkrachten, kinderen, volwassenen, professionele zangers, koren, bedrijfsteams

DUUR

aanpasbaar, minimaal 90 minuten

SONGWRITING

Hoe maak je een lied? In dit programma ontdekken we de wereld van akkoordverbindingen,  liedteksten maken,  begeleidingsstijlen. Afhankelijk van de doelgroep is dit een procesgerichte workshop (waarbij vooral de focus ligt op het ontwikkelen van vaardigheden om een lied te maken) of resultaatgericht (waarbij we hoe dan ook eindigen met een nieuw gemaakt lied).


DOELGROEP

variabel: kinderen 10+  tot volwassenen, kan individueel in de vorm van privéles, individuele begeleiding in bv. een ziekenhuis,  groepen  tot 20 personen ( bespreekbaar) . Muzikale voorkennis is niet vereist maar het is wel een gemak als je een muziekinstrument kan bespelen.

VORM

Workshop - cursusreeks - privé-les - weekend

CREATIEF MUSICEREN MET KINDEREN

Kinderen zijn ware componisten! Ze gaan vaak onbevangen om met muziekinstrumenten en muzikaal materiaal. Vanuit een sterke creativiteitsimpuls zijn ze in staat om hun eigen muziek te maken. Met kundige leiding komen ze tot sprekende composities waar ze trots op zijn!


Deze workshop wordt aangeboden als workshop voor kinderen of als navorming voor leerkrachten en begeleiders van kinderen.


DOELGROEP

kinderen, leerkrachten en begeleiders van kinderen

DUUR

aanpasbaar, minimaal 90 minuten