Overzicht

ARTISTIEK

Muziek is mijn thuishaven

 

Van alle kunsten vind ik muziek de meest verbindende. Voor mij is het een wereld met eindeloze mogelijkheden. Als muzikant treed ik op in verschillende formaties, solo, in groep, als begeleider, als dirigent, bandleider, of achter de schermen als componist, arrangeur. Ik ben thuis in heel veel stijlen en speel verschillende instrumenten (piano, accordeon, percussie, ukelele, tárogató), net omdat ik veelzijdigheid zo boeiend vind. Elke instrument biedt een eigen sfeer en is op een specifieke manier inzetbaar. Op deze pagina vind je enkele van mijn artistieke projecten. Projecten die eerder educatief of vormend zijn, vind je op mijn pagina's "EDUCATIEF" of "COACHING".

DE BROERS

Een band met 5 broers. Dat heeft slechts 1 muziekgroep in de geschiedenis hen voorgedaan. DE BROERS is een gezellige band met de 5 broers Sam, Kobe, Benjamin, Jozef en Mathias Sercu.  Een persoonlijke mix van zelf geschreven nummers en eigenzinnige versies van bestaande bekende en minder bekende nummers uit de pop- en singersongwriter traditie  .

BOMBARDON

Deze vrolijke bende zorgt voor muziek en muziektheater van de bovenste plank, voor de hele familie. Met charmante humor, aanstelkelijke beweeglijkheid en akoestisch gespetter nemen ze je mee in liedjes vol fantasie en gevoel. Momenteel lopen 2 zaalshows: O GROTE JOEGOERT (familievoorsteling) en ZOU DE SINT (een programma voor in de sinterklaasperiode). Daarnaast komen ze graag spelen op festivalletjes of een leuke gelegenheid voor kinderen.

A NOCTURNE EXPERIENCE

"Echt een prachtige ervaring"

nocturne experience jozef sercu

Deze unieke concertervaring laat je via pure piano-improvisaties mijmeren bij de lyriek van de vallende nacht. Voor ieder die houdt van muziek die vloeit met de tijd, die inpikt op de sfeer van het moment, avontuurlijk en tegelijk warm en onthalend, zoals thuiskomen na een lange reis. 

MOVEMENTS IN S

Hedendaagse dans en muziek. Jozef Sercu en Svitlana Kolesova (hedendaagse danschoreografe uit Oekraïne) brengen in deze productie met hedendaagse dans en muziek een ultramenselijk verhaal van zoeken en ontwaken.  Van zachte verkenning tot rauwe emotie, van pure ontkenning tot aanvaarden  in volle naaktheid. Deze voorstelling  is 16+.

KOOR X

Zin om deel te nemen aan een eigenzinnig, avontuurlijk en bekoorlijk koor? We zingen liederen die enthousiasmeren, verbinden, ontroeren. We werken aan zangtechniek en muzikaliteit en aan verbondenheid en bewustzijnsgroei. Iedereen is welkom. 

KERSTPROGRAMMA

Oude bekende en minder bekende kerstliederen uit Vlaanderen (en omstreken), gezongen en begeleid op accordeon, brengen u zonder twijfel in een warme en vreugdevolle kerststemming met het programma "Een lichtje in uw ogen". Uitermate geschikt voor kleine zalen met een luisterend publiek.

OEDE VLAMSCHE VLOKSLIEJES

Beleef nog eens de oude tijden, met heerlijk meezingen met oude volksliedjes, begeleid op accordeon. Jozef Sercu neemt je in  dit vermakelijke programma mee naar de tijd van Jan de Mulder, Cecilia, de Jef van de Kapucine, de  Schereliep en nog veel meer... Wat een heerlijke nostalgie!

GELEGENHEID

Voor uw speciale gelegenheid kan ik u een optreden op maat aanbieden. Dit kan voor een feestelijke  gelegenheid zijn, zoals een jubileum, huwelijk, geboortefeest,... of voor een meer ingetogen gebeuren, zoals een afscheid, een begrafenis, het begeleiden van een moeilijke overgangsfase in uw leven. Instrumenten (piano, accordeon, tárogató) en repertoire  bespreek ik dan met u persoonlijk.


COMPONIST

Je zoekt een componist of arrangeur voor instrumentale muziek of een lied? Ik schrijf liederen, vaak voor kinderen, soms voor een persoonlijke gelegenheid (bv. een verjaardag, een speciaal afscheid, een bedrijfsfeest, een hommage aan een bepaald persoon,...). Ook heb ik ervaring met het schrijven van muziek voor musical of theater, of in educatieve context.