Archief

ARCHIEF

het licht van lowie

HET LICHT VAN LOWIE

Benjamin en Jozef Sercu, 2 broers, voor de gelegenheid Benjum en Jovas, ontdekten de geschriften van Lowie, waarna zij het licht zagen. 

Kolder en fijnzinnige humor is in dit heerlijke spectakel de rode draad!

piano improvisatie

IMPROVISATION PIANO

Samen met klaviervirtuoos Sandra Vander Gucht laat Jozef Sercu alles aan het toeval over: woorden, verhalen, voorwerpen vanuit het publiek worden muziek onder de vingers van dit duo. Alles wordt op het moment zelf bedacht en uitgevoerd: pure improvisatie. Soms ontroerend, soms bruisend van energie, soms met veel humor!

jozef sercu de verandering piano lied

DE VERANDERING

Kleinkunst van de hand van Jozef Sercu, in gevoelige, soms ook grappige liederen.

OM JOU

Wat is liefde? Waar zing je van als je dankbaar bent? En waar ben je dankbaar om?

 

‘Om jou’ is een programma waarin Inge Zutterman (sopraan) en Jozef Sercu (kleinkunstenaar) samen de grenzen van elkaars muzikale wereld bewandelen en in perfecte harmonie hun antwoord uitzingen op liefde en dankbaarheid. Beginnend in de 11de eeuw, met Hildegard von Bingen, langs eigen composities, de 16de eeuwse Claudio Monteverdi, een vleugje wereldmuziek, Gerswin, en eindigend met Ramses Shaffy brengen ze een grote verscheidenheid aan liederen die je vreemd genoeg als een maatpak zullen passen. Op intrigerende wijze brengen ze de mystieke dimensie van liefde in contact met de kleinmenselijke, soms pijnlijke vragen van de mens. De grens tussen liefde voor een vrouw of een man, en spiritualiteit wordt flinterdun. Tijd om ze te doorprikken? Met de glimlach dan.

zeebra zebra

ZEEBRA

Muziektheater voor kinderen (3+) over echte vriendschap. Koning Zeebra wil naar zee, omdat hij denkt dat hij daar vrienden zal ontmoeten. Op zijn tocht naar de zee spelen echter enkele onverwachte gebeurtenissen...

WERELDKOOR KARIBU

Geboren in 1999: een koor waarin iedereen welkom is, ongeacht herkomst, status, religie... We zingen allen over vrede, en zetten ons in voor diversiteit en solidariteit.

MOVEMENTS IN S

Hedendaagse dans en muziek. Jozef Sercu en Svitlana Kolesova (hedendaagse danschoreografe uit Oekraïne) brachten in deze productie met hedendaagse dans en muziek een ultramenselijk verhaal van zoeken en ontwaken. Van zachte verkenning tot rauwe emotie, van pure ontkenning tot aanvaarden in volle naaktheid.